Сдружение Тема за хората“ реализира проекта Тема на деня –

...
 Сдружение Тема за хората“ реализира проекта Тема на деня –
Коментари Харесай

Спортисти проведоха кампания срещу агресията

 

Сдружение „ Тема за хората “ осъществя плана „ Тема на деня – приемливост “, чиято  основна цел бе основаване на резистентен модел за справяне с експанзията и езикът на омразата, с който младежите да бъдат подтиквани да поддържат връзка свободно и без риск от отрицателни въздействия.

 

Проектът бе с народен обсег – дейностите се осъществиха в градовете София, Велинград, Банско и Разлог. В образованията се включиха над 100 младежи на възраст сред 15 и 29 години.  Те бяха ориентирани за съставяне на умения, свързани с експанзията и нейните разнообразни прояви при младежите.

 

Чрез плануваните действия, бе основана среда, в която се обмени опит за справяне с казуса на възходящата експанзия, сътвори се резистентен модел за справяне с ежедневните провокации, и стимулиране на свободното другарство, без риск от отрицателни въздействия.

 

Обученията, практическите занятия за трениране прочувствената компетентност и кръглата маса се организираха от Ани Владимирова – магистър по логика на психиката, педагогика и история в СУ Св. Климент Охридски и нейният екип от психолози Александра Петрова и София Щерева-Кацарова. 

 

През месец юли в гр. Велинград се осъществя спорен конгрес за анализиране на аргументите за експанзия измежду младежите и правене на принадлежности за справяне с нея – „ Мисли, не се пали! “

 

В гр. Банско през месец август се извършиха практически занятия за трениране прочувствената подготвеност, способността подрастващите да си изясняват и схващат чувствата в тялото! „ Освободи се от експанзията, вярвай в себе си “!

 

Кръгла маса -  " Диалог, схващане и приемливост "  се организира на 25 септември в гр. София, тя мина идващият стадий от плана за предварителна защита на експанзията при младежите. Толерантността като антидот на експанзията, способността да зачитаме разликите, да отлагаме желанията, да имаме самоконтрол...

 

Бяха извършени и акции от информативен темперамент за придобиване на познания, умения и настройки за експанзията в гр. София, гр. Разлог и гр. Банско. 

 

Разпространиха се над 8 000 бр. информационни брошури на тематики:

-  “Стоп на експанзията, старт на пълноценния живот "

-  " Признаци и проявления на експанзията "

-  " Как да се оправим с експанзията "

 

Във връзка с плана бяха основани два клипа за онлайн мотивационна акция, ориентирана към предварителна защита на експанзията измежду младежите – „ Позитивност и приемливост – ключове към физическото и психологично здраве “.

 

В клипа взеха присъединяване известни лица от спорта, като Ева Брезалиева–национален играч по художествена гимнастика и бронзова медалистка на въже, от европейско състезание по художествена гимнастика за девойки през 2020 година, Киев.

 

Иван Лозанов – Европейски и Световен първенец по Шотокан Карате – До и Мартин Димитров – народен играч на шотокан карате – до.

 

Проектът „ Тема на деня – приемливост “ се реализира с финансовата поддръжка на Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 година, Министерство на младежта и спорта.

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР